Tether Srbija

Odgovori na najčešća pitanja

VAŽNO: Dolar je samo referentna vrednost, a stvarna razmena se vrši u valuti po dogovoru prodavca i kupca (evro, dolar, dinar...).

Kupovina tethera

Ovakva objava znači da se kupuje 1000 Tether-a za koje kupac nudi 1050 dolara.

 

Kupovina tethera

Ovakva objava znači da se kupuje 1000 Tether-a za koje kupac nudi 950 dolara.

 

Prodaja Tether-a

Ovakva objava znači da se prodaje 1000 Tether-a za koje prodavac traži 950 dolara.

 

Prodaja Tether-a

Ovakva objava znači da se prodaje 1000 Tether-a za koje prodavac traži 1050 dolara.

  • OTC ili "over the counter" tržište digitalne imovine je tržište za trgovanje digitalnom imovinom na kom se transakcije obavljaju direktno između prodavca i kupca digitalne imovine bez obaveznog učešća pružaoca usluga povezanih s digitalnom imovinom i izvan platformi za trgovanje digitalnom imovinom;
  • OTC trgovanje digitalnom imovinom u Republici je dozvoljeno, a za zaključivanje i sprovođenje transakcija putem OTC trgovanja ugovorne strane nisu dužne da koriste usluge bilo kog pružaoca usluga povezanih s digitalnom imovinom.

  • ERC-20 je protokol na Etherium mreži, adresa za depozit Vam je ista kao ona na kojoj primate Etherium (počinje sa 0x...). Većina menjačnica (npr cex.io) koristi isključivo ERC-20 layer.
  • TRC-20 je baziran na Tron mreži. Karakteriše ga znatno manji transaction fee, ali nedostatak je što je u manjoj meri primenjen nego ERC-20 layer. Može se koristiti na menjačnici Binance.

Najčešći uzrok tome je da ste pogrešno uneli svoju email adresu. Iz iskustva nam je poznato da se to dešava. Za svaki slučaj proverite da li je aktivacion mail možda završio u spam porukama.

Ukoliko ste sigurni da ste ispravno uneli svoju email adresu i da email nije u spam porukama, kontaktirajte administratora preko kontakt forme na stranici kontakt.

Da biste dobili status istaknutog člana portala neophodno je da imate više uspešnih OTC razmena. Prijava uspešnih razmena vrši se preko stranice za prijavu uspešne razmene. Naravno, za prijavu uspešne razmene, morate biti logovani. Potrebno je da pošaljete transaction ID, razmenjeni iznos i dve slike koje to dokazuju. Kada skupite dovoljan broj poena, administracija će Vaš nalog uvrstiti među istaknute članove.

Broj poena koji će biti pridodat Vašem nalogu zavisi od broja uspešnih razmena, količine, starosti naloga i sl.

Objave istaknutih članova imaju simbol krunice ispod ID-a.